2024. május 13. - Szervác, Imola

Életfogytiglan, fellebbezés nélkül

Sem a vádlott, sem védője nem fellebbezett pedig életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte a bíróság azt a 46 éves férfit, aki tavaly februárban brutális kegyetlenséggel megölte feleségét és két gyermekét a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Alsószuhán.
2008. október 21. kedd 11:10 - Hírextra
A férfit életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Borsod megyei bíróság, és a feltételes szabadlábra bocsátás sem lehetséges - mondta az MTI-nek a bíróság szóvivője kedden.
Szabó József közölte: a szigorú ítélet különlegességéhez az is hozzátartozik, hogy sem a vádlott, sem a védője nem fellebbezett az ügyben, így az elsőfokú határozat jogerőssé vált, azaz nem lesz további folytatása az ügynek.

Az MTI által megkérdezett szakemberek - ügyészek, ügyvédek és bírák - szerint az eset jogtörténeti kuriózum, mivel eddig még nem hoztak ilyen súlyos ítéletet úgy, hogy nem fellebbezett a vádlott és a védelem.

A 46 éves - akkor körözés alatt álló - férfi 2007 februárjában irtotta ki otthon tartózkodó feleségét és két gyermekét, akiket különös kegyetlenséggel, álmukban gyilkolt meg, baltával végzett velük. A bűntett után összeszedte értékeiket, majd Miskolcra utazott, a rendőrség ott fogta el.

A vádlott részben beismerte tettét, a főügyészség különös kegyetlenséggel, több emberen, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetetett emberöléssel, kifosztással és személyi szabadság megsértésével vádolta a férfit. A vádlott az utolsó szó jogával nem kívánt élni, a bírósági eljárás során egyáltalán nem tett vallomást - mondta a szóvivő.

A Borsod megyei Alsószuhán történt gyilkosságról 2007. február 12-én egy közeli hozzátartozó tett bejelentést, aki a 38 éves asszonyt, a 18 esztendős fiút és 10 éves lányt holtan találta albérletükben.

A bűncselekmény idején az MTI-nek nyilatkozó Ruszó Zorán, a helyi cigány kisebbségi önkormányzat vezetője azt mondta: a 38 éves nő erején felül is próbálta jó nevelésben részesíteni gyerekeit. Három gyermekét tisztességgel taníttatta, a helyi önkormányzatnál dolgozott közhasznú munkásként, szabad idejében pedig varrással próbált meg plusz pénzt keresni a családnak.

Az akkor még 45 éves férj többszörösen büntetett előéletű volt, és elvált felesége feltehetően már nem akarta visszafogadni. A család legidősebb gyermeke, egy 22 éves lány Sárospatakon teológiát tanult, ezért nem tartózkodott otthon, amikor a bűncselekmény történt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását