2024. április 23. - Béla

Újabb bizonyíték az ufók létezésére

Egy angliai kastély meglátogatása közben fotózott le egy ufót egy ottani látogató. Hogy a nyomozók mire jutottak, azt nemsokára egy magazinban hozzák nyilvánosságra. Anglia népszerű az ufók körében, különösen a repülőterek környékén gyakoriak.
2008. október 20. hétfő 10:46 - Hírextra
Nappal fotóztak le egy repülő csészealjat Angliában, állítólag ez az egyik legfontosabb bizonyíték az ufók létére - írja a The Sun, az elsőszámú brit bulvárlap. Az ufó a West Mindlands-i Dudley városkája fölött szelte át az eget.

A képet a dudley-i kastély egyik ijedt látogatója, egy 54 éves dada készítette még tavaly áprilisban, majd elküldte azt egy rendőrségi nyomozónak, aki gyűjti az ufókról készült képeket. A nyomozó, a 48 éves Gary Hesteltine szerint a kép "igen érdekes, és teljesen véletlenül készült. Ha eredeti, az egyik legmeggyőzőbb bizonyíték lehet a földönkívüliek létezésére."

A nyomozó nemrég továbbította a fotót az amerikai tengerészet egy volt fizikusának. Hogy mi lett a vizsgálat eredménye, az az UFO Data Magazine október 25-én megjelenő számából tudható meg.

Az ufók szeretik Angliát

Angliában gyakoriak az ufók, legalábbis a jelentett esetek számát illetően. A Daily Telegraph összegyűjtötte az 1986 és 2002 közt előforduló "látomást".

Egyszer például az Alitalia utasszállítója készült épp landolásra London felett, amikor állítólag majdnem összeütközött egy ufóval. A pilóta jelentése szerint a repülő tárgy hasonló volt egy rakétához, sárgásbarna színe volt, és három méter volt a hossza.

A kapitány, Achille Zaghetti igencsak megilletődött, és azt kiáltotta a másodpilótának: "nézd csak, nézd!", majd lefotózták a különös jelenséget. A pilóták történetét alátámasztja, hogy az irányítótorony radarja ugyancsak észlelte az "azonosítatlan repülő tárgyat". A hadseregnél kizárták, hogy az brit vagy amerikai rakéta lett volna, és a felderítetlen ügyek közé sorolták az 1991 áprilisi esetet.

1991 nyarán további két hasonló esetet jelentettek Gatwick repülőterénél. Az egyiknél egy "szárnynélküli tárgy" húzott el a repülő baloldalán, egy másik, rombusz alakú tárgy pedig egy épp felszálló repülő előtt szállt el.

Nemrég kerültek nyilvánosságra annak az esetnek az iratai is, amelyekben az amerikai légierő egy pilótája mesél arról, hogy 1957-ben arra utasították, lőjön le egy ufót Kelet-Anglia felett, és soha nem beszélhetett többet a dologról.

Az idegenek több esetben raboltak el embereket. 1989-ben egy somerseti ember látott állítása szerint leszállni egy repülő csészealjat, amiből két, tetőtől talpig feketébe öltözött idegen szállt ki. Azt mondta: amikor meglátták őt, hibátlan angolsággal így szóltak: "Kapjuk el őt, mielőtt bárkinek elmondhatná!"

Egy brightoni lakos lefotózta, ahogy egy rögbilabda alakú ufó lebeg a háza felett. Két alakot látott a repülőben, és amikor észrevették, kikapcsolták a fényeket és elhúztak a tenger felé. A királyi légierő hivatalnoka, akinek jelentették a dolgot, azt állítja, az illető nem nagyon akart beszélni az esetről, de meggyőzőnek tűnt.

1989-ben esett meg az is, hogy valaki azt jelentette, két vagy három, piros, kék és narancssárga fénynyaláb mered az égre, körbe-körbe mozogva. Ezek a fények azonban alighanem Tina Turner épp zajló koncertjének voltak a lézerei.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását