2024. április 27. - Zita

Nem lesz két számjegyű a gazdasági növekedés

A kínai kabinet hét végi ülésén megállapította, hogy az ország gazdasága szilárd lábakon áll, dacára a nagy nemzetközi pénzügyi és gazdasági válságnak. Az országot sújtó természeti katasztrófák - a zord téli időjárás, a földrengés - sem okoztak megingást,
2008. október 20. hétfő 06:37 - Hírextra
Helyi források szerint annyi azonban valószínűnek látszik, hogy az idei harmadik negyedévi gazdasági növekedés - amiről a hét elején jelenik meg hivatalos adat - nem lesz kétszámjegyű már, jóllehet az elmúlt három negyedévben még az volt.

Azaz, mint az ország nemzeti hírügynöksége is leszögezi, a világméretű pénzügyi válság hatásai fokozatosan mégiscsak érezhetővé válnak, miáltal új problémák jelentkeznek az országban: lassuló növekedés, csökkenő vállalati és adóbevételek, ingadozások a helyi tőkepiacokon.

Ezért - írja az Új Kína - rugalmas és óvatos makrogazdasági lépésekre van szükség mihamarabb, célzottan az adókra, hitelekre, a külkereskedelemre. Növekedhet egyes exportcikkekre kivetett adó, és növekedhetnek a beruházások is. Az exportot érintő áfa már nőtt júliusban.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását