2024. május 23. - Dezső

Melamin már a testfestő krémekben is?

Melamint mutatott ki a brit élelmiszer-biztonsági hatóság (FSA) egy krémben, amelyet szexuális játékszereket forgalmazó üzletek árulnak.
2008. október 20. hétfő 17:48 - Hírextra
A mérgező anyagot az Ann Summers szexbolthálózat üzleteiben kapható I Love You elnevezésű készletben találták. A kínai gyártmányú csomagban a használati leírás szerint csokoládé és eper ízesítésű, fogyasztásra alkalmas krémmel töltött testfestő tollak vannak, illetve ugyancsak ehető, csokoládé ízesítésű krém, amelyet a leírás alapján hímvesszőre vagy mellbimbóra kell kenni. A brit szakemberek szerint ezek a krémek a határértéket messze meghaladó mennyiségben tartalmaznak melamint.

"Ilyesmi még nem fordult elő, még soha nem kellett kiadnunk riasztást 'fütyikencére', legyen az csokoládé vagy másmilyen ízesítésű" - olvasható a hatóság honlapján (www.foodstandards.gov.uk) hétfőn megjelent közleményben.

A kínai krémek melamintartalma kilogrammonként 126 és 259 milligramm között mozog. Az Európai Unióban érvényes szabály szerint minden olyan élelmiszert vagy takarmányt ki kell vonni a forgalomból és meg kell semmisíteni, amelynek melamintartalma meghaladja a kilogrammonkénti 2,5 milligrammot.

Melaminnal szennyezett tejpor miatt négy csecsemő meghalt és több tízezer gyerek megbetegedett Kínában. A botrány szeptember közepén robbant ki, amikor a Sanlu Group Co., a legnagyobb kínai tejporgyártó bejelentette, hogy 700 tonnányi termékét visszahívja, mert vesekövet okozhat csecsemőknél.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását