2024. május 18. - Erik, Alexandra

Ezerötszáz nyestkutya pusztult el melaminos kutyatáptól

Mintegy 1500 nyestkutya pusztult el Észak-Kínában kutyaeledeltől, amely ugyanolyan vegyszert tartalmazott, mint a kínai gyerekek tízezreit megbetegítő szennyezett csecsemőtápszer.
2008. október 20. hétfő 18:28 - Hírextra
A különleges bundájukért tenyésztett kutyákat melaminnal szennyezett kutyaeledellel etették, és az egyik farmon minden kutya elpusztult - közölte hétfőn Csang Ven-kuj (Zhang Wenkui) állatorvos, a Senjang (Shenyang)Mezőgazdasági Egyetem tanára.

Az orvos elmondta, mintegy egy tucat kutyán végeztek boncolást, s megállapították, hogy az állatok veseelégtelenségben múltak ki."Először a kutyatápban találtunk melamint, aztán a boncolásnál kiderült, hogy az állatok vesekövének 25 százaléka tartalmazza ezt az anyagot" - tette hozzá az orvos. Az egyelőre nem világos, hogyan került melamin a kutyatápba.

A melamin műanyagok és ragasztók gyártásánál használatos vegyszer. A tejporhoz azért adagolták, hogy látszólagosan megemelje a tej fehérjeszintjét és elrejtse, hogy a tejet felvizezték. Kínában eddig négy újszülött halt bele a melamin miatt kialakult vesebántalmakba és ötvennégyezer gyermek betegedett meg a szennyezett tejportól.

Az utóbbi hónapokban melamint találtak a Kínában gyártott tejtermékekben és a tejtartalmú élelmiszerekben. A kormány próbálja visszaszerezni a vásárlók bizalmát azután, hogy világszerte kivonták a forgalomból a szennyezett termékeket.

Észak-Amerikában tavaly a Kínában gyártott, melaminnal szennyezett búzagluténnak tulajdonították kutyák és macskák tucatjainak a pusztulását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását