2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Megdézsmált Sarkozy-számla: káröröm, humor és harag

Ki kárörömmel, ki humorral, ki pedig haraggal fogadta a Journal de Dimanche című francia hetilap hírét, mely szerint feltörték Nicolas Sarkozy köztársasági elnök magán bankszámláját és "kisebb összegeket" le is emeltek róla.
2008. október 19. vasárnap 14:22 - Hírextra
A lap internetes portálján pillanatok alatt megtelt a bankszámlakalózok akciójáról szóló cikk fóruma. Voltak, akik ennek kapcsán aggodalmukat fejezték ki jövendő internetes vásárlásaik ügyében: mi van, ha egy hasonló csaló on-line kereskedőnek adja ki magát? Mindjárt jelentkezett egy pánikkeltő is, hogy legközelebb a francia államfő nukleáris kódját szerzi meg valaki, aztán megnézhetik magukat.

Mások nehezményezték, hogy az ügy felgöngyölítésére nemcsak a pénzügyőrség, hanem mindjárt a bűnügyi rendőrség is parancsot kapott - persze, ha az állampolgárt Sarkozy-nek hívják, mindjárt nagy a mozgósítás... Megszólaltak azok is, akik rögtön fővesztésre ítélnék a hackereket, de mindjárt hozzátették az örök igazságot, hogy a bűnözők mindig egy lépéssel a biztonsági rendszerek előtt járnak.

Akadt hozzászóló, aki remélte: egy jótét lélek követte el a betörést, és a pénzt átutalja a világválságot nyögő francia államkincstárnak. Volt, aki saját, pénzzavarban lévő haverjait gyanúsította meg, az egyik fórumozó pedig követelte a bank nevét és a számla koordinátáit. "Végre egy jó hír a sok rossz között" - kommentálta egy pikírt olvasó. "Halálra röhögtem magam" - csatlakozott egy másik. Egyik társuk emlékeztetett arra, hogy Sarkozy egyik régi szerelme azt nyilatkozta az elnökről, hogy világ életében fukar volt, ezért a hölgy körében kellene keresni a tettest. Az egyik együtt érző viszont azt tanácsolta az államfőnek, hogy váltson bankot, és még valamit nyerhet is a bolton.

Az anarchista kifejtette: a nép bankszámláit már évtizedek óta dézsmálják a legális kalózok a különböző adókkal, jobbról és balról egyaránt. A szkeptikus feltette a kérdést: nem azért került-e napvilágra most az ügy, mert Sarkozy törvényt akar keresztül vitetni az internet szabályozásáról? Végül még nyelvészeti vitaindítót is olvashattak a böngészők arról, hogy mondják franciául azt a csalót, aki meglop egy másik csalót.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását