2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Elárverezték a Titanic utolsó túlélőjének emléktárgyait

Több mint 30 ezer fontért (tízmillió forint) keltek el. Millvina Deannek, a Titanic katasztrófája utolsó túlélőjének emléktárgyai a nyugat-angliai Devizesben szombaton tartott aukción.
2008. október 19. vasárnap 14:16 - Hírextra
Licitálni lehetett arra a fonott, ruhaneművel megtömött bőröndre, amellyel New York lakói segítették Millvina Dean családjának tagjait az 1912-ben történt katasztrófa után, és más apróbb tárgyakra.

A Titanic-tárgyakra specializált Henry Aldridge and Son aukciós ház mintegy 3000 font (több mint egymillió forint) bevételre számított, ám a végösszeg a remélt tízszeresére, 31 150 fontra rúgott.
A 96 éves hölgy ebből még jó ideig fizetheti idősotthoni ápolásának számláját Southamptonban - abban a városban, ahonnan a Titanic kifutott első és egyben utolsó végzetes útjára.

A kéthónapos Millvina és kétéves bátyja, valamint édesanyjuk a Titanic 706 túlélője között volt, míg édesapja az 1500 áldozat egyikévé vált, amikor a hajó 1912. április 14-én éjszaka jéghegybe ütközött és elsüllyedt. A Titanicon nem volt elég mentőcsónak az utasok számára. A család tagjai a Missouri állambeli Kansas Citybe akartak eljutni a luxustengerjáró fedélközi utasaiként. Nyolcéves koráig nem is tudta, hogy ő maga a Titanic egyik utasa volt, anyja akkor mesélte el neki édesapja halálának történetét, amikor újra férjhez ment. Neki magának semmilyen személyes emléke nem maradt a hajó elsüllyedéséről.

Millvina Dean egy lapinterjúban elmondta: két éve költözött be a southamptoni otthonba, amikor combnyaktörést szenvedett, és egyedül már nem tudja ellátni magát, azért adja el Titanic-emlékeit, mert meg kell fizetnie az ápolási díjat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását