2024. május 18. - Erik, Alexandra

Ki lesz a százezredik?

Hamarabb várják az idén a százezredik látogatót a Miskolci Állatkertben, mivel a forgalom élénkebb volt a korábbi esztendőknél.Az ezredforduló óta megduplázódott a Miskolci Állatkert és Kultúrpark fajszáma, jelenleg több mint másfélszáz állatfaj él a csan
2007. október 12. péntek 11:22 - Hírextra

Korábban szinte csak madarakra és emlősökre korlátozódott az akkor még vadasparknak nevezett létesítmény állatgyűjteménye, mára azonban - a gerincesek említett csoportjain kívül - szép számban vannak hüllők, kétéltűek, halak, sőt a gerinctelenek is képviseltetik magukat néhány ízeltlábú, illetve puhatestű fajjal - számolt be a részletekről az MTI-nek Pilz Olivér, az állatkert és kultúrpark vezetője.

Mint mondta, a fajszám növekedés persze együtt járt az egyedek számának növekedésével is. Az elmúlt hetekben, hónapokban is érkeztek olyan állatok, amelyek korábban nem voltak még a Miskolci Állatkertben. Példaként említette a krokodilfélék közé tartozó pápaszemes kajmánt, a zöld leguánokat, a bivalyokat, a nandukat. Hozzátette: hamarosan újra láthatók lesznek a muflonok is.

A gyűjteménynek - és magának az állatkertnek - a fejlődésével a látogatók egyre többen váltanak jegyet a gyönyörű természeti környezetben lévő parkba, amelyet évente átlagosan százezer vendég keres fel. "Idén a forgalom azonban a sokévesnél is sokkal nagyobb, így már most várjuk a százezredik látogatót", a múlt hét végéig például már több mint 97.500-an tettek állatkerti kirándulást, így néhány napon belül - talán már ezen a hétvégén - beléphet a kapun az a szerencsés, aki állatkerti ajándékcsomaggal és éves bérlettel gazdagodva nézheti meg a népes állatseregletet - fűzte hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását