2024. május 8. - Mihály

Sajnáljuk-e az állás nélkül maradt bankárokat?

A nemzetközi pénzpiaci válság következtében bankárok sokasága került az utcára. Vajon talpra esnek és azonnal találnak maguknak munkát, vagy hatalmas fordulatot vesz az életük és kénytelenek végleg lemondani mindarról a luxusról, amiben eddig részük volt?
2008. október 18. szombat 10:42 - Hírextra
Számos bankár veszítette el az állását az elmúlt hetekben, hónapokban. Mivel jelenleg sehol nincs szükség hitelközvetítőkre, sokuk nem is számíthat arra, hogy a közeljövőben elhelyezkedik.

Ennek ellenére sokan vannak, akik mostanában nem nézik túl jó szemmel a befektetési bankárokat, az általános vélekedés ugyanis az, hogy ők okolhatók a már világméreteket öltött pénzügyi válság miatt, amely már a reálgazdaságban is érezteti hatását.

Egyes szélsőséges vélemények szerint a bankárok túlzott kockázatvállalása okozta a problémát, amelynek következményeit azonban az egész világnak viselnie kell.

De vajon kell-e sajnálnunk a bankárokat? Az angol Allister Heath, a londoni City AM magazin szerkesztője az érintettek hibáira koncentrál, furcsállva az emberek közönyösségét, amikor fittyet hánynak a horribilis végkielégítésekre, amelyeket a bukott bankárok vesznek fel.

Rámutatott: ezek az emberek hatalmas hibákat követtek el, olyanokat, amelyekkel nem csak maguknak, hanem mindenkinek ártottak. Romba döntöttek évszázados pénzintézeteket, csak a londoni Lehmann Brothersnél négyezren veszítették el a munkájukat.

A bankárok mohóságáról számol be Ed How, aki öt évet töltött el az egyetemi évei után a Deutsche Banknál, ám 2002-ben elhagyta a céget, és egy magániskolában vállalt tanári állást. Mint mondta, a bankárok álma az, hogy 40 évesen nyugdíjba menjenek.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását