2024. május 2. - Zsigmond

Nyolcmillióba került a nemzeti csúcs

Mintegy nyolcmillió forintba kerül a nemzeti csúcs szombati ülése, csak a terembérlet meghaladta a négymillió forintot - tájékoztatta Daróczi Dávid kormányszóvivő az MTI-t. A résztvevők tyúkhúslevest és marhapörköltet ebédelnek majd.
2008. október 18. szombat 13:26 - Hírextra
"A teljes rendezvény lebonyolítása - terembérlettel, a résztvevők egész napos ellátásával és a technikai feltételek biztosításával együtt - összesen mintegy 6,7 millió forint plusz áfa volt, amelynek legnagyobb részét a Magyar Tudományos Akadémia terembérleti díja tette ki" - hangsúlyozta Daróczi Dávid.

A terembérleti díj meghaladta a négymillió forintot. A világításra, a kép- és hangtechnikára mintegy kétmillió forintot költöttek. A rendezvényen részt vevők és az újságírók étkeztetésére nyolcszázezer forintot fordítottak, ez fejenként átlagosan mintegy ötezer forintot jelent - tette hozzá.

A költségeket teljes egészében a miniszterelnöki kabinet állja.
A tanácskozást az Akadémia négy termében tartják. A kormányszóvivő szerint azért nem az Országházban rendezték meg az eseményt, mert a nemzeti csúcs "teljesen független az egyes hatalmi ágaktól". Több mint félszáz újságíró tudósít a nemzeti csúcsról, amelyen 65 egykori és jelenlegi döntéshozó és kísérete vesz részt.

Az egész napos rendezvényt a program szerint csak az ebédszünet szakítja meg. A menün egyebek mellett Újházy-tyúkleves, gulyásleves, marhapörkölt, palacsinta és rétes is szerepel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását