2024. április 30. - Katalin, Kitti

Maradona szövetségi kapitány akar lenni

Diego Maradona, az 1986-ban világbajnok, 1990-ben vb-ezüstérmes válogatott vezéregyénisége, minden idők egyik legjobb futballistája is bejelentkezett az argentin szövetségi kapitányi posztért azután, hogy Alfio Basile, az eddigi tréner pénteken lemondott.
2008. október 18. szombat 14:03 - Hírextra
"Elképzelhető, hogy én állok az utolsó helyen az esélylatolgatásokban, de mindenképpen első vagyok az argentinok szívében. Nagy kedvem van a nemzeti csapatot irányítani, ha ez lehetővé válna számomra, az olyan lenne, mintha a hetedik mennyországba jutnék" - nyilatkozott a közszolgálati televízióban a korábbi világsztár.

A poszt esélyese ezzel együtt Sergio Batista, aki az olimpiai csapattal aranyérmet szerzett a pekingi játékokon.

"Képesnek érzem magam, hogy ellássam ezt a feladatot. Megtiszteltetés lenne, ha engem neveznének ki" - mondta a La Red rádiónak.
Kettejük mellett Miguel Angel Russo, a bajnokságban éllovas San Lorenzo trénere és Diego Simeone, a River Plate edzője számít nem hivatalos jelöltnek.

Alfio Basile a Chilében elszenvedett kínos, 1-0-ás vereséget követően távozott posztjáról. A szakember az utóbbi időben rengeteg kritikát kapott, mivel sztárokkal teletűzdelt csapatával csak botladozott a 2010-es világbajnoki selejtező sorozatban.

Az argentin csapat egyébként a pontvesztései ellenére tíz forduló után a harmadik, továbbjutást érő helyen áll.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását