2024. április 27. - Zita

Bogányi Gergely Londonban és Glasgowban koncertezett

Koncertet és mesterkurzust tartott Glasgowban, a H,ART Fesztiválon Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész, előtte pedig Londonban, a magyar nagykövetségen lépett fel - tájékoztatta a Londoni Magyar Kulturális Központ (LMKK) szombaton az MTI-t.
2008. október 18. szombat 12:43 - Hírextra
A közlés szerint Bogányi Gergely pénteken, a H,ART fesztivál keretében Glasgowban, a Skót Királyi Zeneakadémia hangversenytermében adott ízelítőt játékából. A koncert után az akadémia felkérésére mesterkurzust is tartott. A Londoni Magyar Kulturális Központ által szervezett, két hónapon át tartó H,ART Fesztivál Magyarország legtehetségesebb fiatal művészeit mutatja be Skóciában.

Az LMKK arról is tájékoztatást adott, hogy a Kossuth-díjas fiatal zongoraművész csütörtökön a londoni magyar nagykövetségen adott nagy sikerű koncertet. A Liszt feketén, fehéren címet viselő esten a 30 éves művész repertoárján Bach és Mozart művei is szerepeltek.

Bogányi Gergely nemzetközileg is elismert zongoraművész, aki mára a világ valamennyi jelentős koncertteremben fellépett. Budapesten Baranyay Lászlónál, Helsinkiben a Sibelius Akadémián Mattoi Raekallional, a bloomingtoni Indiana Egyetemen pedig Sebők Györgynél tanult. Számos versenygyőzelme közül kiemelkedik az 1996-os budapesti nemzetközi Liszt-verseny első díja - emlékeztetett közleményében az LMKK.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását