2024. április 29. - Péter

Minden idők legjobb kontinenstornája volt az Eb

Az osztrák szervezőbizottság összefoglaló jelentése szerint az idei, Svájccal közösen rendezett labdarúgó Európa-bajnokság volt minden idők legjobb kontinenstornája.
2008. október 17. péntek 16:22 - Hírextra
Christoph Schmölzer, az Eb osztrák igazgatója szerint a háromhetes esemény nagyon jót tett a két alpesi ország nemzetközi hírnevének.

"Minden gond nélkül sikerült megrendezni a tornát, két kis ország megmutatta, hogy összefogással hatalmas feladatok végrehajtása sem lehetetlen" - hangsúlyozta Schmölzer.

Az osztrák szervezők szerint a kontinenstornát kísérő kisebb zavargások során összesen 453 személyt vettek őrizetbe, és 480-an szenvedtek könnyebb sérüléseket.

A stadionokban és szurkolói zónákban hárommillióan nézték a meccseket, a televíziós közvetítéseknek találkozónként mintegy 150 millió nézője volt.

Az osztrákok 133 millió eurót fordítottak az előkészületekre és 415 milliós bevételre tettek szert.

"Örülök, hogy az ellenzőknek, kritikusoknak nem lett igazuk, Ausztria Svájccal együtt remek házigazdának bizonyult" - mondta Alfred Gusenbauer osztrák szövetségi kancellár.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását