2024. május 11. - Ferenc

Újabb 50 évig minőségbiztos a magyar felsőoktatás

Újabb öt évre megerősítették a Magyar Felsőoktatási Bizottság (MAB) teljes jogú tagságát a felsőoktatási minőségbiztosítási szervezetek európai szövetségében (ENQA) - jelentette be Bazsa György, a MAB elnöke csütörtökön budapesti sajtótájékoztatóján.
2008. október 16. csütörtök 14:47 - Hírextra
A döntéssel a MAB európai elismertségét, az európai sztenderdeknek megfelelő működését erősítették meg. A döntés közvetve a magyar felsőoktatási intézmények bizottság általi akkreditációjának európai elismertségét is jelenti - mondta Bazsa György.Manherz Károly, az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakállamtitkára közölte: a tárca üdvözli, hogy pozitívan zárult a MAB nemzetközi akkreditációja.

Emlékeztetett, hogy a MAB a felsőoktatási intézmények és programok minőségének vizsgálatára és hitelesítésére, a felsőoktatási törvény rendelkezései alapján létrehozott független szakmai testület.
Szántó Tibor, a MAB főtitkára szólt arról, hogy 2003 októbere óta a testülethez 163 alapszak-létesítésre irányuló kérelmet nyújtottak be, ebből 141 kapott támogatást a bizottságtól. A több mint 1.000 alapszak-indítási kérelemből mintegy 800-at támogatottak.

A mesterképzés létesítése miatt benyújtott 450 kérelemből 320 nyert támogatást, 900 mesterszak-indítási kérelemből mintegy 500-at támogattak.A sajtótájékoztatón közreadott tájékoztató szerint a MAB az 1999-2000-es első vizsgálat után, 2007-ben kezdeményezte ismét külső értékelését. A vizsgálat koordinátorai az oktatási tárca és a Magyar Rektori Konferencia voltak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását