2024. május 5. - Györgyi

Kié a Mobil?

Igencsak felkorbácsolta a kedélyeket egy régi – új formáció a Mobilmánia.Bizonyos korosztály még emlékszik a ma már kissé viccesnek hangzó, de akkor véresen komolyan vett „Kié a P. betű” háborúra, ami a P.Mobil és a P.Box zenekar között
2008. október 16. csütörtök 08:10 - Hírextra
A Mobilmánia tagjai nem veszik fel a kesztyűt. Ők csak zenélnek, énekelnek, és nem engedik elfelejteni azt, ami igen fontos a fiatal korosztálynak, a zene érzelmeket tud kiváltani.

A szolnoki Rock & Blues Legendák fesztiválján, amikor elkezdték a Honfoglalás c. dalt, szem nem maradt szárazon, és egyetlen hangként énekelte a dalt, a helyszínt megtöltő tömeg. Fiatal és öreg egyaránt. Hogy honnan tudják a fiatalok? Hiszen még nem is éltek, amikor a csapat „zenei forradalmat” csinált. Vagy talán még csak a pelusukat cserélték, amikor a formáció gitárosa Bencsik Samu, vagy a legendás billentyűse Cserháti Pityi az égi zenekar meghívását fogadta el.
De számít ez?

A falakat rengető hangzáshoz, a zenészek élvezetes játékához, a három kolosszális énekes előadásához, az élményhez, és az emlékezés lehetőségéhez méltatlan az említett harc.
És méltatlan Schuster Lóránthoz is, akinek nagyságát és tevékenységét nem kicsinyíti a formáció létrejötte. Inkább igazolja munkásságát.

Ez így lesz, október 24 – én Debrecenben is a Lovardában is, ahol az Emeretta, a Lord,
a Deák Bill Blues Band és a Török Ádám és a Mini mellett fellép a Vikidál Gyula, Rudán Joe, Tunyogi Péter, Zeffer András, Kékesi „Bajnok” László alkotta Mobilmánia.

Évek óta sikeresen fut a ROCK & BLUES LEGENDÁK programsorozat.
Az elnevezés nem túlzó, igazi élő legendák lépnek fel ezen a napon.
Nem a média, nem az egynyári slágerek tette őket azzá, hanem a tehetségük, a kitartásuk, és a közönség,

Dalaikon már több generáció nőtt fel.Volt, aki úgy érezte, csak ők értik meg igazán. Van, aki a lázadására, kamaszkorára, vagy szerelmére emlékszik vissza, és van, aki csak egyszerűen szereti.

De amellett, hogy hatalmas bulinak lehetünk részesei, igazi örömzenélés láthatunk, és garantált a szórakozás, itt emlékezhetünk a jóra, az ifjúságra, fiainkra, lányainkra, és szüleinkre, a barátságra…és megint úgy érezhetjük, hogy buli után eltoljuk a Gellért hegyet.

Emeretta
A feldolgozást játszó zenekar a P.Box, P.Mobil, Beatrice, Auróra, Ossian,stb. dalait játssza el, igen kitűnően. Garantáltan megalapozza a buli hangulatát.

Lord
Soha nem voltak valami haj de nagy médiasztárok. Néha – néha hallani egy – egy Lord dalt a rádióban…és akkor megáll az idő, az ember legszívesebben hátradőlne, elmerengene, és csak élvezné…a csodát. A zene csodáját.

Deák Bill Blues Band
Deák Bill Gyulát munkássága, a magyar zenei életben betöltött szerepe, az alázattal, magas színvonalon végzett tevékenysége, a kőbányaiságát mindig kiemelő, azt büszkén felvállaló magyar blues-király részére Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat képviselő-testülete 842/2008.(V.22.) számú határozatával "KŐBÁNYA DÍSZPOLGÁRA" címet adományozta.
Ehhez csak annyit tennénk hozzá, hogy egész Magyarország Díszpolgára, és a blues királya. De ez nem új hír, ugye?

Mobilmánia
Mit is mondhatnánk egy olyan szupergroupról, ahol három HANG van egy helyen. Így csupa nagybetűvel. Vikidál Gyula, Tunyogi Péter és Rudán Joe Mind egy – egy fejezete a P.Mobilnak.

Török Ádám és a Mini
A magyar progresszív rock – blues, a bluesrock és jazzrock koronázatlan királyai, sosem engedik feledni az Ifjúsági Parkban, vagy a Tabánban átélt hangulatot.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását