2024. május 2. - Zsigmond

Hazai diadallal kezdett a Pécs

A MiZo Pécs 2010 női kosárlabcsapata hazai győzelemmel kezdte meg az Euroliga-idényt: az első fordulóban magabiztosan nyert a spanyol Halcon Avenida ellen.
2008. október 16. csütörtök 22:40 - Hírextra
Eredmény, A csoport, 1. forduló:
MiZo Pécs 2010-Halcon Avenida (spanyol) 82-65 (19-20, 26-17, 12-16, 25-12)
A magyar csapat legjobb dobói: Vajda 26, Queenan 20, Iványi 13, Coelho 9, Mazzante 8

Miután Rátgéber László 15 év után átült a címvédő Szpartak Moszkva kispadjára, eddigi helyettese, Füzy Ákos vette át a marsallbotot a bajnoki ezüstérmes gárdánál, amely alaposan megfiatalodott-átalakult a nyáron. Az új szerzemények közül az éppen a Szpartak Moszkvától érkezett Kelly Anne Mazzante rögtön a Halcon Avenida elleni nyitány elején igazolta hírnevét, Vajda Anna pedig az Eb-selejtezőkről átmentett formában remekelt. A baranyaiak így hamar 12-5-re megléptek, ám a spanyol pontvadászatban legutóbb második rivális - főként a horvát Petra Stampalija révén - a nyitónegyed végére megelőzte a hazaiakat.

A házigazdák Brooke Queenannek a 14. percben dobott triplájával vették vissza a vezetést, amelyet Vajdának és Iványi Dalmának köszönhetően sikerült a félidőig megőrizni, a salamancaiak 17 pontja kevésnek bizonyult ebben a szakaszban. A felénél 45-37 volt az állás.

Fordulás után hat perc alatt csak 4 hazai pont született, ráadásul a 17 pontos Vajda négy személyivel a kispadra kényszerült. A mecsekaljaiak szerencséjére az ellenfél sem találta a formáját, így ezúttal nem tudott fordítani. A 17 éves Raksányi Krisztina fontos kosarakkal stabilizálta az előnyt, amely három játékrész után 57-53-ban mutatkozott meg.

Az utolsó felvonásban kiütközött a két csapat közötti különbség, a Füzy-tanítványok először húztak el 10 ponttal, míg Iványi dupla-duplát (két statisztikai mutatóban is kétszámjegyű teljesítményt) ért el 13 ponttal és 11 gólpasszal. A vége magabiztos győzelem, a mérkőzés legjobbja pedig a 26 pontos Vajda Anna lett.

A pécsiek jövő szerdán a török Besiktashoz látogatnak.
Füzy Ákos vezetőedző:

"A mérkőzés nagy részében a lányok azt csinálták, amit edzéseken gyakoroltunk. Többször is elhúztunk, de a második félidőben vált igazán stabillá az előnyünk. Örülök, hogy sikeresen kikerültünk a menetközben jelentkezett hullámvölgyekből."

A csoport korábbi eredményei:
Orenburg (orosz)-Kraków (lengyel) 79-80 - hosszabbítás után
Bourges (francia)-Besiktas (török) 79-49

Korábban közölt további eredmények:
B csoport:
-----------
Riga (lett) - MKB-EUROLEASING SOPRON 71-86
CSZKA Moszkva (orosz)-Lille (francia) 96-44
Brno (cseh)-Venezia (olasz) 68-77
C csoport:
----------
Sibenik (horvát)-Jekatyerinburg (orosz) 62-92
Valenciennes (francia)-Praha (cseh) 78-62
Valencia (spanyol)-Gdynia (lengyel) 93-51
D csoport:
----------
Szpartak Moszkva (orosz)-Schio (olasz) 88-63
Fenerbahce (török)-Vilnius (litván) 76-68
Montpellier (francia)-Kosice (szlovák) 65-67
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását