2024. május 6. - Ivett, Frida

Csak az alkoholt nem árusító boltok lehetnek nyitva 11 után

Angyalföldön csak azok az üzletek tarthatnak nyitva este 11 óra után, amelyek nem árusítanak alkoholt - a képviselő-testület csütörtöki ülésén hozott döntésről a kerület sajtóreferense tájékoztatta az MTI-t.
2008. október 16. csütörtök 18:33 - Hírextra
Az MSZP-s többségű testület 28 igen és 3 tartózkodás mellett, nem szavazat nélkül fogadta el a rendeletet, amelyet részben módosítottak a korábbi tervezethez képest - mondta el Gellért Lajos. Emlékeztetett, hogy a korábbi tervezetben ugyanis este 10 óra szerepelt: ez után csak a benzinkutak, az éttermek és azok az élelmiszer-áruházak tarthattak volna nyitva, amelyeknek van melegkonyhás engedélyük.

Az elfogadott rendelet este 11 órára tolja ki a korlátozást és az alkoholárusítás tilalmához köti az éjszakai nyitva tartást. A tilalom benzinkutakra és melegkonyhás engedéllyel rendelkező üzletekre továbbra sem vonatkozik.

A korlátozás hétköznapokra és vasárnapra érvényes, pénteken és szombaton az alkoholt is árusító üzletek éjfélig tarthatnak nyitva.

Merker Dávid, a XIII. kerületi SZDSZ frakcióvezető-helyettese a döntés után az MTI-nek elmondta: frakciójuk tagjai tartózkodtak a szavazásnál. A tervezetet előrelépésnek nevezte a beterjesztetthez képest, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy "elég abszurd helyzet állhat elő", mert nemcsak a kisboltokra vonatkozik a rendelet, hanem a nem melegkonyhás vendéglátó- és szórakozóhelyekre, így például a margitszigetiekre is. A rendelet értelmében nem lehet majd alkoholt fogyasztani például azokban a sörözőkben sem, ahol nincs melegkonyha - tette hozzá a liberális politikus.

Az SZDSZ szerdai sajtótájékoztatóján azt közölte, hogy nem értenek egyet a rendelettervezettel, mert szerintük nem új korlátozást kell bevezetni, hanem a meglévőket kell betartani. Ugyanerre az okra hivatkozva utasította el szerdán a Fidesz-KDNP is az eredeti előterjesztést.

Az előterjesztés szövege szerint azért készül a kerület a boltok nyitva tartásának korlátozására, mert a kereskedelmi egységekkel kapcsolatos lakossági panaszok nagy része a hangos zene, a köztéri alkoholfogyasztás és az üzleteket, vendéglátó-ipari egységeket elhagyó fiatalok hangoskodása miatt érkezik.

A kerületben a közterületi alkoholfogyasztást eddig is szabályozták, amelyet a közterület-felügyelet és a rendőrség ellenőrzött. E szerint este 10 óra után nem lehet közterületen alkoholt fogyasztani.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását