2024. április 30. - Katalin, Kitti

Lendvai Ildikó önmérsékletet vár a nemzeti csúcson

Önmérsékletet vár az MSZP a munkavállalóktól, munkaadóktól és az államtól a miniszterelnök által szombatra összehívott nemzeti csúcson - mondta Lendvai Ildikó, a párt parlamenti frakcióvezetője csütörtökön Szekszárdon tartott sajtótájékoztatóján.
2008. október 16. csütörtök 18:30 - Hírextra
A politikus az MSZP-frakció népesedéspolitikai és ifjúsági szakcsoportjának kihelyezett ülésén vett részt.

Önmérsékletre van szükség a munkavállalóknak a bérek, a munkaadóknak a korábban tervezett profit és a tervezett adócsökkentés elhalasztása, az államnak pedig a kiadások tekintetében - fogalmazott a szocialista frakcióvezető. Hozzátette: nem arról van szó, hogy a bérek ne emelkedjenek, hanem arról, csak az infláció arányában. Elmondása szerint az átdolgozás alatt lévő költségvetés biztosítja az inflációt követő munkabéreket és nyugdíjakat.

Lendvai Ildikó fontosnak nevezte, hogy a nemzeti csúcsra meghívottak többsége igent mondott és részt vesz a találkozón.

"Megköszöntük a Fidesz és a KDNP magatartását, hogy jelen voltak a parlamentben a nemzeti csúccsal foglalkozó napirend előtti vitán. Értékelnünk kell azt is, hogy Orbán Viktor az Európai Unióban felvállalta a kormány javaslatát" - jelentette ki. Lendvai Ildikó a nemzeti csúcs megtartását önmagában sikernek tartja.

Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezető-helyettese arról beszélt, hogy a magyar kormány gyorsan és hatékonyan reagált a pénzügyi válságra.

Az Európai Tanács kedvezően reagált Gyurcsány Ferenc négypontos javaslatára, ami egyebek között a kis- és középvállalkozások könnyebb forráshoz jutásáról és az európai pénzügyi szabályozásról szól - hangsúlyozta Mesterházy Attila. Hozzátette: Magyarországnak az eurózónán kívüli országok között először sikerült elérnie, hogy mind az Nemzetközi Valutaalaptól, mind az Európai Központi Banktól ugyanolyan garanciákat kap, mint az eurózóna országai. Szerinte ez erősíti a bizalmat az ország iránt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását