2024. május 11. - Ferenc

Semjén: összefogással épül újra Felsőzsolca

A kormány és a civil társadalom összefogását emelte ki a nyár eleji árvíz által leginkább sújtott Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőzsolcán Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, aki pénteken átadott egy, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) hathatós támogatásával újjáépült házat a Petőfi utcában.
2010. november 12. péntek 14:18 - HírExtra
A KDNP elnöke azt mondta: a KDNP országgyűlési frakciójának tagjai jelentős összeggel járultak hozzá az árvízi újjáépítéshez.

A párt meghirdetette az "Egy település - egy ház" programját, amelynek lényege az: minden KDNP-s vezette település vállalta azt, hogy az árvíz sújtotta településeken segít egy-egy ház újjáépítésében. A kezdeményezéshez az adott településen élők is csatlakoztak, és hathatós segítséget nyújtottak az újjáépítéshez a térség vállalkozói is.

Ez az együttműködés, az összefogás tette lehetővé, hogy a házak felépülhessenek. A KDNP jóvoltából pedig legalább kéttucatnyi újjáépült ingatlant vehetnek birtokba az árvízzel sújtott térségek károsultjai - tette hozzá.

Semjén Zsolt arról is szólt: mind az állam, mind pedig a civil világ megtette a magáét, egyként segítette, és segíti a bajba kerülteket.

A nyár eleji árvíz miatt Felsőzsolcán több mint kétszáz ház dőlt romba, vált lakhatatlanná.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását