2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Bon Jovi reklamált

Több zenész hasonló panasza után szerdán Jon Bon Jovi is méltatlankodott amiatt, hogy egy szerzeményét engedélye nélkül játszották a republikánusok elnökválasztási kampányrendezvényén.
2008. október 16. csütörtök 15:44 - Hírextra
A veterán sztár kifejtette: azért fájlalta különösen, hogy együttesének Who Says You Can't Go Home című dalával megkérdezése nélkül színesítették Sarah Palin republikánus alelnökjelölt eheti gyűléseit, mert azt azoknak írták köszönetképpen, akik az elmúlt negyed században támogatták őket.

"A dal azóta államunk, New Jersey egyik jelképe lett, és annak az együttműködésnek a zenei témája, amely otthonok építését és közösségek újjáteremtését tűzte ki célul" - fogalmazott a zenész a TMZ.com honlapon megjelent közleményében.

"Bár nem kérdezték tőlünk, nem hagyjuk jóvá a Home felhasználását" - írta Bon Jovi, aki Barack Obama demokrata jelöltet támogatja.

Szeptemberben a Heart rockzenekar szólította fel a republikánusokat, hogy ne játsszák a Barracuda című nótájukat. (Palin stábja azért csapott le a számra a kampány elején, mert az alaszkai kormányzónőt diákkorában Barracudának becézték a kosárpályán.)

A rocker Jackson Brown pedig azért perelte be McCaint, pártjának országos bizottságát és az ohiói republikánusokat, mert Running Empty című hetvenes évekbeli sikerével festették alá egyik hirdetésüket.

A zenészeknek azonban nincs sok beleszólása szerzeményük előadásába, ha a dal szerepel a nyilvánosan játszható művek listáján, amelyek után az ASCAP begyűjti a szerzőket és jogtulajdonosokat megillető szerzői jogdíjat.

Bon Jovi és a Heart említett szerzeményei rajta vannak az ASCAP honlapján olvasható listán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását