2024. május 3. - Tímea, Irma

20 évig balesetmentesen vezetett a monorierdőnél hibás mozdonyvezető

Egy 20 éve balesetet nem okozó szolnoki férfi volt a vezetője annak a személyvonatnak, amely október 6-án Monorierdőnél ráfutott az InterCityre - írta csütörtöki számban az Új Néplap.
2008. október 16. csütörtök 08:47 - Hírextra
Ezt Velkei Béla, a Mozdonyvezetők Szakszervezetének területi ügyvivője közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei napilappal, hozzátéve: "Nagyszerű kollégáról van szó".

Velkei Béla elmondta azt is, hogy a vizsgálatok, meghallgatások szerdán is folytatódtak a vasútbiztonsági irodán, ezeken ő is jelen volt. Tájékoztatása szerint a személyvonat mozdonyvezetője és vonatvezetője szembesítését is végig hallgatta, és azokban vannak eltérő pontok.

A területi ügyvivő így aztán nem érti, hogy miért jelentek meg olyan újságcikkek, miszerint a mozdonyvezető a hibás a vasúti tragédia bekövetkeztéért. Mint aláhúzta, az ügyben a vasútbiztonsági iroda hivatott az első körű jelentést elkészíteni a munkáltatónak, addig nem lehet hivatalosan kijelenteni, hogy konkrétan ki a felelős a négy ember életét követelő balesetért.

A mozdonyvezető a baleset óta betegállományban van, mert nagyon megviselte a szerencsétlenség - olvasható az Új Néplapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását