2024. április 25. - Márk

Horn gábor szerint nagyon rossz helyzetben van a magyar gazdaság

Horn Gábor szerint Magyarország nincs jó helyzetben, sokkal erőteljesebben érinti a pénzügyi válság, mint a régióban a többi országot. Erről az SZDSZ ügyvivője csütörtökön a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában beszélt.
2008. október 16. csütörtök 08:40 - Hírextra
Magyarország nem kezelte a pénzügyi válságot - fogalmazott a politikus, hozzátéve, hogy az országnak ezzel együtt a strukturális válságait is kezelnie kell.

Elmondta: az SZDSZ péntekre meghívta azokat a liberális közgazdászokat, akikkel hosszú idő óta együtt dolgoznak, és megvitatják velük a párt hárompontos programját, amelyet a szombati nemzeti csúcsra javasoltak.

Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője szerdán az MTI-nek azt mondta: a liberális párt olyan programot javasol a nemzeti csúcsra, amely a költségvetési takarékosságra, a magyar vállalkozások versenyképességét növelő adóintézkedésekre, valamint az euróbevezetés céldátumának meghatározására koncentrál.

Horn Gábor arra az újságírói kérdésre, hogy ebben a helyzetben az SZDSZ hozzányúlna-e a 13. havi nyugdíjhoz, azt válaszolt: "ilyen nehéz helyzetben semmi sem ördögtől való". Hangsúlyozta, pártja szerint rossz az a döntés, hogy a kormány semmilyen adóváltoztatást nem tervez.

A nemzeti csúccsal kapcsolatban azt mondta: értelmes dolog széles körűvé tenni az egyeztetéseket, de ennek a formáját, kereteit közösen kell kitalálni. Ha valaki komolyan vesz egy ilyen összejövetelt, az nem a sajtó nyilvánossága előtt folytatja a megbeszélést - jelentette ki.

Szombaton nem fog eldőlni semmi sem, miközben fontos, hogy gyorsan megoldást találjon a kormány - jelentette ki.Véleménye szerint az egyeztetés akkor működik, ha annak vannak stációi, ha "akkor tudunk kiülni a nemzet elé, amikor már valamire jutottunk, és nem fordítjuk meg a sorrendet".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását