2024. április 30. - Katalin, Kitti

Megérkezett a negyedik zsiráf az állatkertbe

Megérkezett a negyedik zsiráf a Fővárosi Állat- és Növénykertbe.
2008. október 15. szerda 17:06 - Hírextra
A Prágai születésű, 14 hónapos nőstényt Sandrának hívják. A gondozók jelenleg azon dolgoznak, hogy összeszoktassák az új jövevényt a másik három zsiráffal. Ez várhatóan nem lesz nehéz, hiszen Sandra és az áprilisban érkezett Ingrid még Prágából ismerik egymást.

Az elmúlt néhány évben Budapesten csak két egyed képviselte a Föld legmagasabb állatfaját, ám a tavasszal megnyitott Szavanna komplexumban négy kifejlett zsiráf elhelyezésére is lehetőség nyílt. Ezért döntött az állatkert újabb tenyészállatok beszerzése mellett - tudatta a városligeti intézmény.

Ahogy Ingrid estében tavasszal, most is egy különleges zsiráfszállító eszközzel hozták Sandrát. A zsiráfot kedd reggel csalták be a járműbe, majd - a csaknem egész napos utazást követően - délután öt órakor érkezett meg a fővárosi állatkertbe.

Sandra az új zsiráfistálló egyik elkülönített férőhelyére került, ahol egy elválasztó palánkfalon keresztül ismerkedhet a már régebb óta Budapesten élő fajtársaival. Ingriddel már most sokat barátkozik oly módon, hogy a zsiráf mércével mérve nem túlságosan magas palánk fölött átnyújtogatják egymáshoz méteres nyakukat.

Két zsiráf még idegen Sandrának: a Jonas nevű hím 2002-ben született a dániai Aalborg állatkertjében és 2004 óta él Budapesten. A legidősebb nőstény, Santana pedig a csehországi Liberecben látta meg a napvilágot 1996-ban és 1997-ben került a budapesti állatkertbe. Remélhetően velük is hamarosan megbarátkozik az új jövevény.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását