2024. május 4. - Mónika, Flórián

Felavatták Papp László szobrát az arénában

Gyenesei István sportért felelős önkormányzati miniszter és Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke avatta fel Papp László mellszobrát a legendás ökölvívóról elnevezett sportarénában.
2008. október 15. szerda 11:17 - Hírextra
Fekete Géza alkotását a háromszoros olimpiai bajnok, profi Európa-bajnok bokszoló halálának ötödik évfordulóján leplezték le, a sportcsarnok főbejáratával szemben, a sportoló fényképe alatt.
Gyenesei István beszédében hangsúlyozta, hivatalba lépése után az egyik első dolga volt, hogy elérje, a szobor ott állhasson az arénában, mert - mint mondta - "közös adósság" volt ez a magyar sport egyik "sarkcsillaga" felé.

"Boldog vagyok, hogy itt lehetünk, s ezzel is tiszteleghetünk Papp Laci előtt, akit második apámnak tekintek mind a mai napig. Az ökölvívó társadalom számára igazi bálvány ő, aki nemcsak a múltban, hanem a jelenben és a jövőben is fontos eleme a magyar boksznak. Nem felejtjük el soha példás hozzáállását, mellyel mindig azt kereste, hogyan lehetünk jobbak.

Nem beszélve arról, hogy amit elért az egyedülálló, s már csak ezért is mindig hozzá fogjuk hasonlítani az elkövetkező nemzedékek bokszolóit is" - mondta Csötönyi Sándor, hozzátéve, hogy egy hiányérzete van még, nevezetesen, hogy még mindig nem látható az épületen kívülről a létesítmény hivatalos neve, a Papp László Sportaréna.

Az ünnepi eseményen a 2003. október 16-án, 77 évesen elhunyt legenda özvegye és családja is jelen volt, mint ahogy többek között Erdei Zsolt profi világbajnok, illetve a jelenlegi magyar válogatott tagjai.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását