2024. május 16. - Mózes, Botond

Jorkyball eb-t rendezhetünk jövőre?

Magyarország 2009-ben vagy 2010-ben jorkyball Európa-bajnokságnak adhat otthont, a sportág pedig 2020-ig bekerülhet a nyári olimpiai játékok programjába - hangzott el az első jorkyball-bajnokság díjkiosztóval egybekötött keddi sajtótájékoztatóján.
2008. október 14. kedd 21:00 - Hírextra
"Egy kis sportág nagy napja a mai - jelentette ki Nemes Koppány, a Magyar Jorkyball Szövetség elnöke. - Másfél éve hoztuk be hazánkba ezt a francia-olasz licencen alapult sportágat, ennyi idő alatt teremtettük meg a versenyfeltételeket. A szövetség hivatalosan két hónapja alakult meg, és első ízben már le is bonyolítottuk az NB I-es és az NB II-es bajnokságot."

A sajtótájékoztatón Nemes arról is beszámolt, hogy Magyarország 2009-ben vagy 2010-ben Európa-bajnokságnak adhat otthont, a kiváló nemzetközi kapcsolatoknak köszönhetően a rendezés egyetlen feltétele egy hárompályás létesítmény létrehozása. A nemzetközi szövetségtől érkező hírek szerint 2020-tól a sportág bekerülhet a nyári olimpiai játékok programjába.

A jorkyball egy kettő a kettő elleni, a futball szabályain alapuló sportág, amelyet egy tízszer ötméteres, műfűvel borított, műanyagpalánkkal körülvett pályán űznek. Egy mérkőzés két nyert szettig, egy szett pedig hét rúgott gólig tart. Magyarországon jelenleg szabadidősportként és versenysportként egyaránt jelen van a sportág, hetven igazolt játékossal és mintegy háromezer olyan hobbisportolóval, aki rendszeresen űzi.

A Magyar Jorkyball Szövetség legfontosabb célja a sportág népszerűsítése, a tervek szerint 2010-ben már 35 ezren játszanak majd, 2012-ig pedig minden megyeszékhelyen létesül egy komplexum. Magyarország jelenleg három pályával rendelkezik, kettő Budapesten van, egy pedig Szolnokon.
Az NB I-es bajnokságot a B13 és a Derko FC csapatát megelőzve a Crystal Palack nyerte, a gólkirály pedig Kiss Ákos, az FC Májer játékosa lett 166 találattal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását