2024. február 22. - Gerzson

Egoista németek

Minden harmadik német rákeresett már a saját nevére az interneten.
2008. október 14. kedd 15:14 - Hírextra
A 14 éven felüli lakosság 34 százaléka legalább egyszer már kutakodott a saját magával kapcsolatos adatok után a Google, a Yahoo vagy más kereső segítségével - derül ki a Bitkom távközlési és infotechnológiai szakmai szervezet felméréséből.

A kedden közzétett eredmények szerint az "ön-google-ozás" elsősorban a 18 és 29 év közöttiek körében szokás; ebben a korosztályban 67 százalék keresett rá a nevére legalább egyszer. A 30-44 év közötti korosztályban 41 százalék ez az arány, a 45 és 59 közöttieknél 34 százalék, míg a hatvanon felül csupán 10 százalék foglalkozik ilyesmivel.

Az online tükörkép különösen a cégek számára lehet érdekes a vállalati arculatépítés és -ápolás miatt. A kutatás szerint főként az egyéni vállalkozókat érdekli az internetes lenyomatuk, 66 százalék arról számolt be, hogy rendszeresen nyomon követi, mi jelent meg róla a világháló nyilvánosságában.

A Forsa közvélemény-kutató intézet közreműködésével végzett reprezentatív felmérésben 1001 németet faggattak internetezési szokásaikról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását