2024. május 3. - Tímea, Irma

Csalók rendeltek különböző árukat a pécsi távhő nevében

A pécsi távhőszolgáltató vállalat nevében mintegy hatmillió forint értékben rendelt különböző árukat cégektől az a két férfi, akiket csalás gyanújával őrizetbe vett a rendőrség a napokban - közölte a pécsi rendőrkapitányság gazdaságvédelmi alosztályvezető
2008. október 14. kedd 07:25 - Hírextra
Hantai Katalin rendőr őrnagy elmondta: a harmincas éveikben járó elkövetők egyike, magát a PÉTÁV Kft. vezető beosztású személyének kiadva, telefonon keresett meg több céget, majd hamis bélyegzővel ellátott papírokon búvárszivattyúkat, valamint 11 raklap étolajat és 22 ezer fogkefét rendelt meg. Utóbbit hamis banki átutalási igazolással el is szállították, ezzel 800 ezer forint kárt okoztak az eladónak.

A csalópáros később internetes hirdetést adott fel a PÉTÁV nevében, miszerint minden távfűtéses lakásban élő 60 év feletti pécsi ügyfelüket egy kilogramm margarinnal szeretnének jutalmazni. A hirdetésre jelentkezett náluk egy margarint forgalmazó társaság, melynek vezetője azonban nem volt rest felhívni a távhőszolgáltató központját, valóban van-e ilyen akciójuk.

Amikor felmerült, hogy csalásról lehet szó, értesítették a rendőrséget. A két elkövetőt Budaörsön fogták el, mihelyt átvették és hamis rendszámmal ellátott furgonukba pakolták a megrendelt két tonnányi margarint.

A vagyon elleni bűncselekmények miatt már büntetett előéletű gyanúsítottak egyike vallomást tett, de ő is csak a margarinos ügyet ismerte el, a többit tagadta. A rendőrség így egyelőre nem tudja, hogyan és kinek akarták értékesíteni a megrendelt termékeket. Az sem derült ki, mihez kezdtek a 22 ezer fogkefével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását