2024. május 19. - Ivó, Milán

Állásbörze a szegedi egyetemen

Mintegy kétezer látogatót várnak a Dél-Alföld legnagyobb regionális álláskereső rendezvényére, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) őszi állásbörzéjére, amelyet szerdán rendeznek meg a Tanulmányi és Információs Központban - közölte Fajka Judit, az SZTE Karrie
2008. október 14. kedd 07:22 - Hírextra
Regionális és országos cégek, több mint harminc kiállító mutatkozik be a központ aulájában felállított standokon - mondta az eseményt szervező szakember.A rendezvényen cégek tartanak előadásokat, ezekben bemutatják az álláskínáló vállalkozásokat és azok működését. A börzén állásajánlatok, szakmai gyakorlati helyek széles választéka vár minden alsóbb évest, végzőst és frissdiplomást - tette hozzá Fajka Judit.

Fazekas Melinda, az SZTE Karrier Iroda vezetője elmondta, hogy kedden, szerdán és csütörtökön az állásbörzére és a munkakeresésre felkészítő programokat tartanak. Ezeken az előzetes regisztráció alapján több mint száz diák sajátítja el a felvételi folyamat során előforduló helyzetek kezeléséhez szükséges ismereteket.

A hallgatók próbainterjúkon vehetnek részt, különböző teszteket tölthetnek ki, fejvadászoktól hallhatnak az állásinterjúról, a béralkuról és a multinacionális cégek kiválasztási módszereiről, s tájékozódhatnak a külföldi ösztöndíjakról, gyakornoki lehetőségekről is. Előadások hangzanak el a diplomák értékéről, a pályakezdők elhelyezkedési lehetőségeiről, a hallgatók segítséget kapnak továbbá az önéletrajzok és a motivációs levelek elkészítéséhez is - tudatta az irodavezető.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását