2024. május 6. - Ivett, Frida

Cigaretta a játékok között

Gyerekjátékok közé rejtett nagy mennyiségű cigarettára bukkantak a vámosok az ártándi határátkelőhelyen kedden - közölte Kupecz József, a Vám- és Pénzügyőrség észak-alföldi regionális parancsnokságának szóvivője az MTI-vel.
2008. október 14. kedd 21:20 - Hírextra
Tájékoztatása szerint kockázatelemzési módszerrel választottak ki a pénzügyőrök egy román honosságú kamiont, amely fából készült gyerekjátékokat szállított Franciaországba. A tehergépkocsit röntgennel világították át, s észrevették, hogy a játékok közé nagy mennyiségű cigarettt rejtettek el.
A fővámhivatal munkatársai ezt követően a szállítmányt tételesen átvizsgálták, s 25.500 doboz magyar adójegy nélküli cigarettát találtak.

A több mint 13 millió forint értékű dohányszállítmányt a pénzügyőrök lefoglalták, és visszaélés jövedékkel bűncselekmény elkövetése miatt indítottak eljárást. Az ügy kapcsán várható bírság közel 16 millió forint.

Az eset érdekessége, hogy a kamiont vezető román sofőrnek és váltótársának a menetíró korongjait is ellenőrizték a pénzügyőrök. Kiderült, hogy egyikőjük sem tartotta be a vezetési és pihenőidőre vonatkozó előírásokat, hiszen a maximális napi vezetési időt jócskán túllépték, így további 900 ezer forint közigazgatási bírságot is kaptak - közölte a szóvivő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását