2024. május 2. - Zsigmond

A világ legkisebb sétáló robotja

A japán játékgyártó Tomy Co. szombaton mutatta be azt világon a legkisebbnek számító, hüvelykujj nagyságú sétáló robotot, amely jövő tavasszal fog debütálni a japán piacokon.
2008. október 14. kedd 08:00 - Hírextra
A sétálgató Robo Q csak 3,4 centiméter magas, ám mesterséges intelligenciájával észleli a különböző akadályokat, beépített infravörös érzékelőinek segítségével pedig képes eligazodni akár labirintusokban is. Irányító használatával még focizni is lehet vele.

A sétáló robotot Jokohamában egy háromnapos kiállítás keretei között mutatták be, ahol 43 vállalat, egyetemek és szervezetek, többek között a Motor Co. és a Fujitsu Ltd., több mint 100 különböző típusú robotot vonultattak fel. A 2009 februárjában forgalomba kerülő Robo Q négy színben lesz kapható, ára pedig 3500 jen (6500 forint) lesz. A játékgyártó-birodalom illetékese elmondta, hogy a későbbiekben Ázsia más országaiban, az Egyesült Államokban, valamint Európában is megkezdik az apró robot terjesztését.

Nagasima Dzsen, a Tomy vállalat fiújátékgyártó csapatának igazgatója szerint a robot egyaránt jelenthet szórakozást gyerekek és felnőttek számára is. A Tomy Co. egy másik népszerű játéka, mely az i-Sobot névre hallgat, már bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe is, mint a világ legkisebb humanoid robotja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását