2024. május 17. - Paszkál

Pártfüggetlen az új polgármester

A független jelöltként induló Nagy Istvánt választották meg a Bács-Kiskun megyei Soltszentimre polgármesterének a vasárnap megtartott időközi önkormányzati választáson - közölte Rakonczay Mária Hermina, a helyi választási iroda vezetője az MTI-vel.
2008. október 13. hétfő 06:50 - Hírextra
A település szavazásra jogosult polgárainak 61,3 százaléka vett részt az időközi választáson, amit azért kellett tartani, mert az 1.400 lakosú község 9 tagú képviselő-testülete feloszlatta magát - mondta az iroda vezetője, aki egyben a település jegyzője.

A polgármesteri tisztséget elnyerő Nagy István az érvényes szavazatok 60,6 százalékát kapta, míg ellenfele, az eddig polgármesterként tevékenykedő Kádár Németh István a szavazatok 39,4 százalékát gyűjtötte be - tette hozzá a jegyző.

Rakonczay Mária Hermina beszámolt arról, hogy a település 9 tagú képviselő-testületét kislistás szavazáson választották meg a szavazók. A településen megtartott időközi választáson minden jelölt függetlenként indult.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását