2024. április 16. - Csongor

Kikapott a Szeged a BL-ben

A tartalékos Pick Szeged fájó vereséget szenvedett a vendég német Rhein-Neckar Löwentől a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában.
2008. október 13. hétfő 06:36 - Hírextra
Férfi BL, H csoport, 2. forduló:
Pick Szeged – Rhein-Neckar Löwen (német) 24-28 (17-13)
------------------------------------------------------

A Szeged a múlt héten nyert a lengyel Wisla Plock otthonában, és mivel az előző idényben a Veszprémmel szemben KEK-döntőt elbukott németek döntetlent játszottak a horvát HC Zagrebbel, így egy újabb sikerrel le lehetett volna szakítani a továbbjutásra áhítozókat.

A hazaiaknál több meghatározó játékos, Andjelkovic és Laluska sérülés, illetve betegség miatt nem léphetett pályára a csoport rangadóján, amelyen a városhoz sok szállal kötődő háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Janics Natasa végezte el a kezdődobást.

Az első percekben a hazaiak vezettek, majd magához tért a négy világbajnokkal, három vb-másodikkal és egy olimpiai ezüstérmessel felálló mannheimi gárda, amelyben Fritz remekül védett.

Amint összeállt a szegedi védelem, jött a fordulat, mégpedig emberhátrányban (18. perc: 9-8). A németek kilenc perc után voltak ismét eredményesek, de addigra már négygólos hátrányba kerültek. Ez a különbség egészen a szünetig megmaradt. Puljezevics teljes extázisban védett, pedig lázasan vállalta a játékot.

A második félidő elején jobban kezdett a Rhein-Neckar, feljött 18-17-re, majd a 41. percben már vezetett (19-20). Ebben a szakaszban szélvész gyorsan játszott a Bundesliga-alakulat. Negyedórával a vége előtt Roggisch megkapta a harmadik kétperces büntetését, és így a vendégvédelem oszlopa végleg kiállt, ekkor 20-22 volt az állás.

Nagy hullámvölgybe kerültek a Tisza-partiak, 15 perc alatt csak háromszor voltak eredményesek, és büntetőt is rontottak. A hajrában tovább nőtt a hátrány, 25-20-as német vezetésnél időt kért a Szeged, azonban ez sem segített, így jövő szombaton a Pick a kötelező győzelem terhével fogadja zágrábi riválisát.

További eredmény:
HC Zagreb (horvát)-Wisla Plock (lengyel) 34-17 (15-7)
Az állás: 1. HC Zagreb 3 pont (67-50), 2. Rhein-Neckar Löwen 3 (61-57), 3. Pick Szeged 2, 4. Wisla Plock 0

Korábban:
F csoport, 2. forduló:
Zaporizzsja (ukrán)-MKB Veszprém 25-32 (10-17)
Flensburg-Handewitt (német)-Haukar Hafnarfjördur (izlandi) 35-29 (19-14)
Az állás: 1. Veszprém 4 pont, 2. Flensburg 2 (63-58), 3. Haukar 2 (55-60), 4. Zaporizzsja 0

A csoportok első két helyezettjei jutnak a 16-os középdöntőbe, a harmadikok átkerülnek a KEK nyolcaddöntőjébe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását