2024. május 4. - Mónika, Flórián

Egyetemi és akadémiai együttműködés

Új megállapodást kötött, és ezzel szorosabbá, egyúttal szélesebb körűvé tette az együttműködést a Kaposvári Egyetem és a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Regionális Kutatások Központja; az erről szóló dokumentumot hétfőn írták alá Kaposváron.
2008. október 13. hétfő 13:58 - Hírextra
Babinszky László, a Kaposvári Egyetem rektora az eseményen kiemelte: az együttműködést, amely az oktatásra, a kutatásokra és a fejlesztésekre egyaránt kiterjed, az intézményt jellemző nyitottság jegyében valósítják meg, az eredményeket pedig évente értékelik.

Horváth Gyula, az MTA pécsi székhelyű Regionális Kutatások Központjának főigazgatója reményét fejezte ki, hogy az együttműködés a regionális tudomány megerősödését szolgálja.

A dél-dunántúli régióban az utóbbi két évtizedben a Kaposvári Egyetem létrejötte jelentette a legnagyobb innovációt - mondta a főigazgató, aki annak a meggyőződésének adott hangot, hogy mind az együttműködő felek, mind pedig a régió számára hasznosnak lesznek a közös programok.
Megjegyezte: a kutatóközpont egyúttal közvetítő szerepet is szeretne betölteni a pécsi és a kaposvári egyetem között, ugyanis megítélése szerint a két oktatási központ együttműködése nagyon fontos lenne a régió számára.

Az egyetem és a kutatóközpont között 2000-ben létrejött együttműködés továbbfejlesztéseként a most aláírt új megállapodás rögzíti, hogy a Kaposvári Egyetem Regionális politika és Vidékfejlesztési tanszéke 2009. január 1-jétől a két intézmény közös tanszékeként működik.

Az együttműködés kiterjed a különböző szintű képzésekre - beleértve a doktori (PhD) képzést -, a kutatói utánpótlás nevelésére, valamint más kutatóhelyekkel való kapcsolatok erősítésére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását