2024. május 16. - Mózes, Botond

A Robin Hood-adót is vissza kellene vonni

Hasonlóan a jövő évi adó- és járuléktörvényekhez, az energiacégekre vonatkozó 8 százalékos különadót is vissza kellene vonni - mondta Szanyi Tibor, az MSZP-frakció távhő munkacsoportjának vezetője hétfőn az MTI-nek.
2008. október 13. hétfő 16:12 - Hírextra
A szocialista politikus szerint az adótörvények visszavonását ki kell terjeszteni a 2009-tól bevezetni tervezett Robin Hood-adóra is. Kiemelte: magát a "távhőszolgáltatás versenyképesebbé tételéről" szóló törvényt meg kell menteni, mert az a fejlesztéssel és az árkontrollal kapcsolatban fontos előírásokat tartalmaz.

Ha a kialakult helyzetben az képviseljük, hogy semmilyen, külföldön félreértésre okot adó adóműveletbe nem bocsátkozunk, akkor egy komplett szektorra kiterjedő, 8 százalékos különadó okafogyottá vált - tette hozzá a szocialista politikus. Szerinte ráadásul az energiaipar helyzete ma nem olyan az stabil, mint a korábbi időkben.

Az MTI kérdésére, hogy a Robin Hood-adó visszavonását követően jövőre mi fedezné az új távhőtámogatási rendszert, Szanyi Tibor azt mondta, hogy ez még nyitott kérdés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását