2022. szeptember 28. - Vencel

A bulgár incidens miatt nem kérnek jegyeket szurkolóiknak az olaszok

Az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) elnöke hétfőn kijelentette, hogy nem fognak kérni jegyeket a csapat idegenbeli világbajnoki selejtező mérkőzéseire a szombati bulgáriai incidens miatt.
2008. október 13. hétfő 12:14 - Hírextra
A címvédő együttes szófiai meccsét ugyanis beárnyékolta néhány olasz szurkoló viselkedése, akik a találkozó előtt náci karlendítéssel "üdvözölték" a hazai nézőket és üvegekkel dobálták meg őket. A helyi rendőrség korábban három vendégdrukkert letartóztatott, mert elégettek egy bolgár zászlót.
"Itt nem szurkolókról, hanem közönséges huligánokról van szó, akik csak ártani akarnak nekünk.

 Nagyon sajnálom az igazi drukkereinket, hiszen a Szófiába utazott 144 nézőnk többsége közülük került ki, ám a jövőben nem kérünk egyetlen jegyet sem a külföldi találkozóinkra" - mondta Giancarlo Abete, a FIGC vezetője. "A szövetségünknek és a belügyminisztériumnak is megvan mind a 144 személy neve."

Az olasz labdarúgásban hosszú ideje problémát jelent a huligánok kiszűrése és a vandalizmus megszüntetése. Ez volt az egyik ok, amiért az ország elbukta a 2012-es Európa-bajnokság pályázatát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását