2021. július 25. - Kristóf, Jakab

650 milliós pályázatot bukott el a főváros

A hatósági engedélyek és a tulajdonosi hozzájárulások elhúzódása miatt bukta el a Fővárosi Önkormányzat azt a 650 millió forintos uniós pályázatot, amely kerékpárút-építésről szólt - közölte Nyári Krisztián, a Fővárosi Önkormányzat kommunikációs igazgatój
2008. október 13. hétfő 10:40 - Hírextra
A kommunikációs vezető elmondta: a pályázatban megítélt összeget még 2007 végén nyerte el az önkormányzat. Ebből pénzből a tervek szerint 22 kilométernyi bicikliút épülhetett volna, biciklitárolókkal együtt.

A pénzt nem kapta meg más, ezért a főváros újra pályázni fog, addig pedig zajlik a hiányzó, több tucat engedély beszerzése - tette hozzá Nyári Krisztián.

A kommunikációs igazgató rámutatott: egy hosszabb, több kerületet is érintő közút felújításánál a fővárosnak 50-60 engedélyt kell beszereznie, a metróépítés esetében a szükséges engedélyek száma több ezerre rúg.

A fővárosban 2007-ig 178 kilométernyi kerékpárút épült, idén ehhez csak néhány kilométert építettek hozzá, például az V. kerületi Alkotmány utcában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását