2024. május 2. - Zsigmond

Pontokban a Biblia

A könyvek könyve pontokban címmel Biblia-kiállítás nyílik vakoknak és gyengénlátóknak szerdán a budapesti Szent Anna-templomban - tájékoztatott a szervező Vakok Batthyány László Otthonának igazgatója, Fehér Anna.
2008. október 12. vasárnap 12:16 - Hírextra
A Biblia éve alkalmából rendezett kiállítás megnyitója előtt a vakírás történetéről Fehér Anna tart előadást, a látássérültek életmódjáról, a mindennapi élet őket érintő kihívásairól pedig Borják Attiláné gyógypedagógus beszél majd.

A kiállításon megtekinthető a vakok számára kifejlesztett Braille-írással kiadott protestáns Biblia és az a nyomdagép, amivel ezt nyomtatták. Bemutatnak az Egyesült Államokban, számítógépes eljárással nyomtatott, Braille-írásos Szentírást, valamint egy Németországban előállított, Braille-sajtolóval készült Bibliát.

A gyengénlátóknak készített nagybetűs Bibliák is szerepelnek a tárlaton, a Sinkovits Imre színművész hangján megszólaló hangos Bibliával, valamint CD-n és mp3-formátumban rögzített Bibliával együtt.
A vakírás betűit jelölő Braille-táblát és Braille-írógépet szintén láthatnak az érdeklődők.
A megnyitó ünnepségen, amelyen fellép Maczkó Mária énekesnő és a Vakok Batthyány László Otthonának gyermekkórusa is, minden résztvevő kap egy Braille-emléklapot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását