2024. április 20. - Tivadar

Lakat alatt a piac

Nem nyitott ki vasárnap Miskolci központi zöldség-gyümölcs piaca, amely október 16-áig tart zárva, s akkor a csaknem hárommilliárd forintból megújult Vásárcsarnokban és közvetlen környékén nyílik majd meg ismét - tájékoztatta Veres László, a miskolci önko
2008. október 12. vasárnap 10:37 - Hírextra
A jövő héten csütörtökön átadandó miskolci központi piacról szólva felhívta a figyelmet arra, hogy az 1926-ban átadott műemlék Vásárcsarnok eredeti szépségében újult meg, s körülötte számos pavilon is épült. A Búza téri létesítmény 13 ezer négyzetméter alapterületű lett - mondta Veres László, megjegyezve: a hagyományos piaci kereskedők, őstermelők mellett helyet kapnak a csarnokban egyéb kereskedelmi egységek is.

A Búza téri piac egyébként 2006 végén zárt be, azóta a kereskedők, őstermelők ideiglenes helyen - a piac korábbi parkolójában - felállított pavilonokból, asztalokról árusítottak egészen szombatig. Október 16-áig helyre állítják a parkolót, a kereskedők, termelők pedig beköltözhetnek új helyükre - tette hozzá a szóvivő.

A piaci beruházás nettó 2,65 milliárd forintba került, a rekonstrukcióra Miskolci Piac Fejlesztő és Üzemeltető Zrt. néven hozott létre társaságot az önkormányzat és a beruházást finanszírozó Ikeron Zrt.
A piac területe önkormányzati tulajdonban marad, használatáért a város földhasználati díjra jogosult, ez évente 40 millió forint bevételt jelent.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását