2024. április 24. - György

Európai úszás, rövid vízben

Harmincnyolc országból több mint hatszáz úszó indul a december 11. és 14. között esedékes rijekai rövidpályás Európa-bajnokságon.
2008. október 12. vasárnap 10:28 - Hírextra
Erről a kontinentális szövetség, a LEN hírlevélben tájékoztatott azt követően, hogy a vezérkar a horvátországi városban tett látogatásán megtekintette az év végi Eb-nek otthont adó versenyszínhelyeket és meghallgatta a szervezőbizottság beszámolóját.Utóbbinak az elnöke, Luciano Susanj elmondta, hogy a vadonatúj uszodakomplexumban már csak apróbb munkálatok vannak hátra, egyébként felkészülten várják a földrész legjobbjait a 25 méteres medencébe kiírt csúcsviadalra.

A 12. rövidpályás Eb-n erős magyar csapat áll rajthoz, a korábbi helyzethez képest tudniillik jelentős változás történt: pihenőidejét lerövidítve indul Rijekában mind a Pekingben vegyesen és pillangón három olimpiai ezüstöt szerzett Cseh László, mind pedig a kínai fővárosban 200 m mellen ötödikként végzett Gyurta Dániel.

A Kantrida uszodaegyüttest hivatalosan július 24-én adták át mint az első jelentősebb sportlétesítményét Rijekának az utóbbi harminc évben. Az Eb előtti "félhivatalos" avatást novemberben tartják egy nemzetközi úszóverseny megrendezésével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását