2024. május 16. - Mózes, Botond

Kirakodós gigavásár

Kétnapos országos kirakodóvásárt rendeztek a hétvégén Debrecenben; a hagyományos őszi Mihály-napi nagyvásárban több mint 1200 kereskedő kínálta portékáját.
2008. október 12. vasárnap 19:55 - Hírextra
A tavaszi és az őszi debreceni nagyvásárok közül mindig az őszi a nagyobb, ilyenkor ugyanis nagyszámban vesznek részt a téli ruhák, lábbelik készítői, így például a szűrösök, a csizmadiák, a lenfonók, vagy a kalaposok - mondta el az MTI-nek a helyszínen Tornyi Sándorné, a közterület felügyelet piaci osztályának vezetője vasárnap.

A Mihály-napi nagyvásárban ezúttal is több kilométer hosszúságban hömpölygött a tömeg: szombaton és vasárnap mintegy 200 ezren keresték fel a rendezvényt. A szakemberek szerint naponta ötször cserélődött a közönség, ami azt jelentette, hogy átlagosan két-három órát töltöttek vásározással a látogatók.

A debreceni kirakodóvásárba az ország minden területéről, de a határon túlról is - főleg Partiumból és Erdélyből - érkeztek árusok: csipkeverők, textilesek, fafaragók, bútorkészítők, kertibútorgyártók és bőrösök.

A kézművesek utcájában pedig a fokostól a marhakolompig, a fedeles kosártól a cserépedényig mindent megtalálhattak a vásározók a vasárnap véget ért debreceni Mihály-napi nagyvásárban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását