2024. április 27. - Zita

Kamerák teknősőn, cicán, fókán

A National Geographic rögzíteni tudta, mit látnak az állatok. Az állatokra szerelt apró kamerák segítségével új távlatok nyílnak szokásaik tanulmányozásában.
2008. október 12. vasárnap 16:49 - Hírextra
Ezeket a kamerákat már 52 faj - köztük fókák, teknősök és macskafélék - megfigyelésére használták a folyóirat kutatói és tudósai, néhány napja pedig Belize partjaitól 600 méternyire, a tengerben 20 méter mélyen elhelyezve működik egy, amely felfedi a korallzátony lakóinak titkait. Az interneten keresztül a nap 24 órájában figyelemmel kísérhető a tenger mélye.

A belize-i kamera egy kábel segítségével kapcsolódik a szárazföldhöz, és forradalmian új lehetőségeket jelent a világörökség részét képező terület tanulmányozásában. A kutatást az ENSZ is támogatja.

A barcelonai Természet Világkongresszusán a legkiemelkedőbb tudósok mutatták be kutatásaikat, amelyeknek nagy részét már a forradalmian új technológia segítségével végezték.

Kyler Abernathy kutatásvezető elmagyarázta, hogy az állatokra szerelhető kamerák mérete 400 százalékkal csökkent, ami nagyon jól használhatóvá teszi őket, a későbbiekben pedig biztosítja oktató- és dokumentumfilmek készítését is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását