2024. május 5. - Györgyi

Gyurcsány bízik a Fidesz részvételében

Gyurcsány Ferenc bízik abban, hogy az ellenzék is részt vesz a nemzeti csúcson, amely nyilvános lesz. A miniszterelnök az MTV A szólás szabadsága c. műsorában felidézte: a nemzeti csúcsot akkor találta ki, amikor pénteken "kifejezetten biztatóra" sikerült
2008. október 12. vasárnap 21:40 - Hírextra
A kormányfő hangsúlyozta: azt fogja javasolni, hogy a nemzeti csúcsra meghívottak hívhassanak magukkal egy-egy szakértőt. A csúcs konkrét helyszínét még nem tudta megnevezni, de példaként megemlítette a Magyar Tudományos Akadémia nagytermét, amely szerinte alkalmas lehet a csúcstalálkozóra, amely a tervek szerint nyilvános lesz.

Gyurcsány Ferenc kiemelte: bízik abban, hogy az ellenzék is elmegy majd a találkozóra. Felelősebben kell viselkedni annál, minthogy folytassuk az eddigi csatározásokat - tette hozzá.

A miniszterelnök felhívta a figyelmet arra is: "semmi nem érinthetetlen", lépéseket kell tenni egymás álláspontja felé. Végig kell gondolni például, melyik az a pont a szociális ellátórendszerben, amelyet úgy lehet módosítani, hogy annak társadalmi hatásai nem lesznek elviselhetetlenek - fogalmazott.

Hangsúlyozta ugyanakkor: nem lehet gúzsba kötni a költségvetést és a kormányt. Mert ha gúzsba kötjük, nem lesz abban a helyzetben, hogy segítsen - indokolta álláspontját a miniszterelnök.

A kormányfő úgy fogalmazott: nem lehet annyira "kifeszíteni" a költségvetést, hogy az államnak végül ne maradjon mozgástere. Mint mondta, ha az államnak minden fillére ki van porciózva, nincsen tartalék. Ha a bevételeit elvesszük - például adócsökkentéssel -, a kiadásaira pedig plafont teszünk, akkor nem lehet majd mit mondani például azoknak, akik a kormányhoz fordulnak, hogy "baj van, dől ez a cég, dől az a cég" - tette hozzá.

Gyurcsány Ferenc a gazdasági válság Magyarországot érintő részéről elmondta, a válság nem a betétesekről szól, akik fizetésből élnek, hanem inkább azokról, akik a vállalatok mögött állnak tulajdonosokként. Megjegyezte, ha nem miniszterelnök lenne, akkor van olyan részvény, amit már megvenne.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását