2024. május 14. - Bonifác

Tőkés László felhívása az erőszak elleni összefogásért

Az erőszak elleni összefogásra szólított fel szombaton Kaposváron Tőkés László Királyhágó-melléki református püspök, európai parlamenti képviselő a kaposvári Klebelsberg Pedagógiai Nap résztvevőjeként.
2008. október 11. szombat 14:21 - Hírextra
A felhívás okáról szólva az MTI-nek azt mondta: mai társadalmunkban a tűrőképesség határára érkezett az erőszak, annak mindenféle válfaja, ezen belül is az egyik legtragikusabb az iskola erőszak.
"Ha nem parancsolunk megálljt ennek a folyamatnak, akkor elveszítjük az ellenőrzést ezen erőszakos folyamatok felett, és nem tudjuk, hol állnak meg" - mondta Tőkés László.

A református püspök párhuzamot vont az erőszak elleni és a nemzetközi terrorizmus elleni összefogás között, mindkettőt azonos fontosságúnak tartva. Egyúttal arra is felhívta a figyelmet, hogy az erőszak ellen az egyházak, a civil szervezetek, az emberek személyes indíttatásán alapuló összefogására van szükség.

Az ezt célzó felhívás eredményességéhez fűzött reményekről Tőkés László azt mondta: "lehet ebből a pusztába kiáltott szó, mely lehull a földre, de megfoganhat ez az ige, és elindíthat egy olyan eszmélődést, amely eléri célját".

Giber Vilmos, a konferenciának helyet adó Klebelsberg Kollégium igazgatója, az esemény szervezője az MTI-nek elmondta: a tanácskozás célja, hogy "induljon meg egy párbeszéd azon értelmiségiek között, akik a hagyományokra épülő magyar oktatásügy erősítésében látják kultúránk és nemzetünk fejlődését".

A dél-dunántúli régióból érkezett mintegy 250 pedagógus ennek a gondolatnak a jegyében a köznevelés kettős feladatáról, azaz a tradíciókra épülő fejlesztésről, a szakképzés megújításának két világháború közötti elveiről, oktatásfejlesztési stratégiákról hallhatott előadásokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását