2024. május 2. - Zsigmond

Gyenge kezdés után magabiztos győzelem

A magyar labdarúgó-válogatott Torghelle Sándor és Juhász Roland góljával 2-0-ra megnyerte az Albánia elleni világbajnoki selejtezőt.
2008. október 11. szombat 23:10 - Hírextra
Világbajnoki selejtező, 1. csoport:
Magyarország-Albánia 2-0 (0-0)
------------------------------
Puskás Ferenc Stadion, 20 ezer néző, v.: Claudio Circhetta (svájci)
gólszerzők: Torghelle (49.), Juhász (81.)
sárga lap: Juhász (36.), Bodnár (67.), illetve Dallku (48.), Skela (81.), Agolli (87.)

Magyarország:
-------------
Fülöp Márton - Szélesi Zoltán, Vanczák Vilmos, Juhász Roland, Bodnár László - Dzsudzsák Balázs, Dárdai Pál, Hajnal Tamás (Buzsáky Ákos, 61.), Halmosi Péter, Huszti Szabolcs (Vadócz Krisztián, 86.) - Torghelle Sándor (Rudolf Gergely, 93.)

Albánia:
--------
Arjan Beqaj - Elvin Beqiri (Edmond Kapllani, 74.), Debatik Curri, Armend Dallku, Kristi Vangjeli (Jahmir Hyka, 54., Eryin Bulku, 83.) - Lorik Cama, Klodian Duro, Ansi Agolli, Altin Lala, Ervin Skela - Erjon Bogdani

I. félidő:
----------
36. perc: egy lefejelt labdát Skela 22 méterről lőtt kapura, de a felső lécet találta telibe.
44. perc: a bal oldalon felfutó Bodnár remek labdát kapott, betört a 16-oson belülre, de a lövés pillanatában szerelték.

II. félidő:
-----------
49. perc: Huszti adott be élesen a bal oldalról, Torghelle megelőzte a védőjét és öt méterről a léc alá fejelt (1-0).
57. perc: Dzsudzsák futott el a bal szélen, beadására ismét Torghelle érkezett, de csukafejese ezúttal a jobb kapufa mellé szállt.
73. perc: Bodnár beadását Torghelle tíz méterről fordulásból a kapu fölé lőtte.
74. perc: Huszti végezhetett el szabadrúgását a 16-os jobb csücskénél: a Hannover középpályása ravaszul a rövid sarokra csavart, de Beqaj odaért.
81. perc: Buzsáky bal oldali szögletére Juhász nagyszerűen érkezett a hosszú oldalon, öt méterről fejelt, a labda Beqaj lábai között jutott a hálóba (2-0).
89. perc: Torghelle mellel tette le a labdát Buzsákynak, aki azonnal lőtt, de Beqaj ismét védett.

Annak ellenére, hogy mindkét csapatot holland szakember irányítja - magyar oldalon Erwin Koeman, a vendégeknél pedig Arie Haan ül a kispadon - az első félidőben rendkívül védekező futballt láthatott a Puskás Ferenc Stadion közönsége. Miután a magyar és az albán csapat is egy csatárral "támadott", a középpályán folyt a játék az első negyvenöt percben. Az egyetlen komoly helyzet Ervin Skela nevéhez fűződött, ő a felső kapufát lőtte telibe.

A második félidő magyar szempontból álomszerűen kezdődött, hiszen Torghelle Sándor a 49. percben megszerezte a vezetést. Úgy tűnt, ez néhány játékosnak lendületet adott, különösen a gólpasszt jegyző Huszti Szabolcs játéka javult fel látványosan. Erwin Koeman tanítványai teljesen átvették az irányítást, az albánoknak csak egy-egy momentumuk volt.

A hajrá is a magyaroké volt: Juhász Roland a 81. percben egy szöglet utáni fejessel eldöntötte az összecsapást. Az albánok támadásban - hiába lőttek két kapufát - gyakorlatilag súlytalanok voltak, így a magyar együttes főként második félidei produkciójának köszönhetően teljesen megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

A magyar válogatott szerdán Málta ellen idegenben folytatja szereplését a világbajnoki selejtezősorozat 1. számú csoportjában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását