2024. május 10. - Ármin, Pálma

Fogyással az éhezőkért

A Weight Watchers szervezet új programja a világ két baját igyekszik egyszerre kezelni: a kövérséget és az éhezést. Ahány fölös kilót sikerül elhízott tagjainak leadniuk, annyi kilónyi élelmiszert juttat azokba az országokba, ahol hatalmas tömegek tengeti
2008. október 11. szombat 10:29 - Hírextra
A statisztikák elszomorítóak. Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint jelenleg 1.6 milliárd kövér ember él a Földön, ugyanakkor 862 millióan rosszul tápláltak, éheznek. Az alultáplált gyermekek gyakran éhen halnak és szinte állandóan betegek.

A Weight Watchers nemzetközi szervezet október közepéig tartó hathetes programja a "Fogyj a jóért" címet kapta. A szervezet tagjai tudatják, milyen mértékben sikerül súlytöbbletüket csökkenteni ebben az időszakban, a nemzetközi hálózat vezetése pedig két, éhezés ellen küzdő szervezetnek juttat el maximum egymillió dollárt ugyanannyi kilónyi táplálék vásárlására.

A Weight Watchers óriási hálózat, nemcsak az Egyesült Államokban, hanem szerte a világon hetenként 50.000 találkozót szervez az egészséges táplálkozás ismertetése végett, a megfelelő testsúly elérése, fenntartása céljából. Támogatják az egészséges élelmiszerek forgalomba hozatalát is és olyan termékek előállítását, árusítását, melyek biztosítják a megfelelő étrendet.
David Kirchhoff, a Weight Watchers jelenleg elnöke elmondta: a Fogyj a jóért mozgalmat azért szervezték, mert sokak számára ez lehet az első lépés az egészséges életmód irányába. Ugyanakkor ezzel segítenek azoknak, akik rosszul táplálkoznak, éheznek".

A fogyókúrások által leadott kilókért a nélkülözőkhöz küldött pénz egyik címzettje egy olyan szociális szervezet, amely az Egyesült Államokban működik, célja az, hogy az USA területén ne legyen éhező gyermek. A másik szervezet, az "Éhezés elleni akció" a világ minden országában segíti a menekülttáborokban nyomorgókat.

A program résztvevőit a legkülönbözőbb módokon, szórólapok, videó anyagok útján tájékoztatják, hogy túlsúly esetén már a testsúly öt százalékának leadása jelentősen csökkenti a szív- és érbetegségek kockázatát, alacsonyabb lesz a koleszterin szint és a vérnyomás. Az éhezőknek pedig minden falat számít: az életüket jelenti.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását