2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Országos szemétszedési akció

Negyedszer rendezi meg az országos szemétszedési akciót a Magyar Közút Kht. október 13-án, hétfőn.Pest megyében a 11-es számú főút és az Omszki-park által határolt területen 10 és 14 óra között lesz szemétszedés; a Magyar Közút Kht. vezetői és dolgozói cs
2008. október 10. péntek 17:25 - Hírextra
Az akción, akárcsak az elmúlt alkalmak során, várhatóan ismét több tízezer önkéntes vesz részt, akiknek a társaság minden térítés nélkül biztosít kesztyűt, láthatósági mellényt és szemétgyűjtő zsákot, valamint gondoskodik az összegyűjtött hulladék maradéktalan elszállításáról.

A Magyar Közút Kht. folytatja az először az idei Föld napi szemétgyűjtési akción meghirdetett versenyt: a legérdekesebb talált tárgyat felmutató osztály egy kirándulást nyer a kiskőrösi Közúti Szakgyűjteménybe - tudatta a társaság.

A Magyar Közút Kht. a felügyelete alá tartozó 30 ezer kilométeres közúthálózaton évente egy kisebb megyeszékhely éves kommunális hulladékának megfelelő mennyiségű szemét gyűlik össze. Naponta csaknem 200 útellenőr végez rendszeres szolgálatot és jelentéseik alátámasztják a tapasztalatot, miszerint rendkívüli módon elszaporodott a parkolókban, pihenőkben és általában az utak mentén az illegális szemételhelyezés. A háztartási hulladéktól, a veszélyes anyagokon és a használt háztartási gépeken keresztül az építési törmelékig minden megtalálható az utak mentén, és a szeméthegyek a kht. minden erőfeszítése ellenére újratermelődnek.

Egyebek mellett emiatt határozta el a társaság 2007 tavaszán, hogy országos szemétgyűjtő akciót szervez. Az eddigi akciók eredményesek voltak: a három alkalom során összesen több mint 100 ezren gyűjtötték a hulladékot a közutak mentén. A Magyar Közút Kht. 17 ezer köbméternél is több ömlesztett szemetet szállított biztonságos lerakókba, alkalmanként 400 gépkocsival.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását