2024. április 25. - Márk

Katolikus újságírók találkozója

A misszió új neve: kommunikáció - a katolikus újságírók e gondolat jegyében tartják hetedik országos találkozójukat péntektől vasárnapig Mohácson - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) sajtóirodájának vezetője az MTI-vel.
2008. október 10. péntek 18:05 - Hírextra
Szerdahelyi Csongor kijelentette: a sajtó adta lehetőségeket, beleértve a honlapszerkesztést is, ki kell használni az evangélium terjesztésére. Az évente megrendezett találkozó célja a tapasztalatcsere és azoknak az újságíróknak a továbbképzése, akik a helyi plébániai lapokat nem főállásban szerkesztik, hanem munkájukkal a helyi plébánost segítik - tette hozzá.

A Magyarországon készülő több száz katolikus lap közül van olyan, ami négy oldalon jelenik meg hetente, de vannak havi és kéthavi periodikák is. Ezeknek a kiadványoknak az a jelentőségük, hogy segítenek megszervezni az egyházi közösségeket helyi szinten - mondta.

Az egyházi médiával foglalkozók összejöveteleinek megrendezését hét éve Kormos Gyula miskolci plébános kezdeményezte. Az ideit azért tartják a Pécshez közeli Mohácson, mert a Pécsi Egyházmegye készül arra a rendezvénysorozatra, amellyel jövőre a püspökség alapításának ezredik évfordulóját ünneplik. Az ennek keretében készülő kiadványokról is szó lesz szombaton.

Szerdahelyi Csongor kitért arra, hogy a találkozón az egyházmegyei sajtóreferensek, honlapszerkesztők beszámolnak munkájukról és tanácsokkal látják el azokat, akik az elektronikus média eszközeinek kezelésében, a szerkesztésben még a kezdeteknél tartanak. Beszámolt arról, hogy ma már a plébániák és a szerzetesrendek többségének van weblapja.

A rendezvény keretében megbeszélést folytat a média szakembereivel Mayer Mihály pécsi megyés püspök. A találkozón a kárpátaljai és a vajdasági katolikus sajtó munkatársai is beszámolnak munkájukról - közölte a sajtóiroda vezetője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását