2024. április 29. - Péter

Ha nagyon szeretnék szavazhatnak az előrehozott választásról

Akár az előre hozott választások kiírásáról is szavaztat az MSZP szombati rendkívüli kongresszusán Gyurcsány Ferenc pártelnök, ha lesz olyan küldöttcsoport vagy küldött, aki úgy látja, nem a 2010-ig szóló kisebbségi kormányzás a reális alternatíva - írta
2008. október 10. péntek 07:04 - Hírextra
A lap úgy tudja, a pártelnök-miniszterelnök a szombati rendkívüli kongresszus zárt ülésén felvázolja az általa korábban jelzett három politikai lehetőséget: az MSZP támogatja a Fidesz előrehozott választásokkal kapcsolatos forgatókönyvét, vagy megpróbálhatnak egy biztos parlamenti többséggel rendelkező új koalíciót összehozni, amely kormányfő-váltással jár, vagy kisebbségben kormányoznak tovább a Munka, tudás, tulajdon program valamint a Megegyezés című vitairatban megjelölt keretek között 2010-ig.

A beszéd végén Gyurcsány Ferenc várhatóan megkérdezi a küldötteket, van-e köztük olyan, aki az első két alternatívát reális lehetőségnek látja. Ha van, a küldöttek szavaznak arról, hogy támogatják-e ezt. Ha nincs, akkor a harmadik forgatókönyv kereteiről tanácskoznak.

Az újság információi szerint Gyurcsány Ferenc az MSZP és az SZDSZ feszült viszonyához képest "figyelemre méltóan diplomatikusan fogalmaz majd" utóbbiról, és méltatja a hat éves közös kormányzást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását