2024. május 17. - Paszkál

A kormány egyetért a Fidesszel

A kormány kénytelen megvárni a Legfelsőbb Bíróság egységes álláspontját a tűzoltók munkaidőperében, de a szándéka megegyezik a Fidesszel abban, hogy "ki kell állni a tűzoltók fizetésért" - közölte Gyenesei István, a szakterületért felelős önkormányzati mi
2008. október 10. péntek 13:25 - Hírextra
Az ügy előzménye, hogy csütörtökön Kontrát Károly, a Fidesz országgyűlési képviselője közleményben tudatta: a Fidesz kiáll a tűzoltók fizetéséért, és álláspontja szerint a kormánynak "kutya kötelessége" az életüket nap mint nap kockáztató tűzoltók törvény szerint járó fizetését rendezni.

Gyenesei István az ellenzéki képviselőre reagálva közleményében azt írta: "Így legalább többen leszünk, akik ezt akarjuk. A szándékunk tehát nem más".

"A különbség abban áll, hogy a kormány kénytelen megvárni a Legfelsőbb Bíróság egységes álláspontját" - tette hozzá.

A Legfelsőbb Bíróságnak azért kell egységes álláspontot kialakítania, mert az országban jelenleg csaknem négyezer tűzoltó pere zajlik a túlóradíjak miatt, és több bíróságon egymástól eltérő ítéletek születtek. A Vas megyei Munkaügyi Bíróság szeptember 18-án jogerősen úgy döntött, ki kell fizetni 68 szombathelyi tűzoltó 2004-től felhalmozódott, összesen csaknem százmillió forintnyi túlóradíját a heti 48 órán túli munkavégzés után.

A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ) szerdán hozott létre sztrájkbizottságot "a hivatásos tűzoltók körében egyre fokozódó elégedetlenség" miatt. Álláspontjuk szerint a kormány ingyenmunkára kötelezi a tűzoltókat, mert nem fizeti ki a heti 8 órás túlórájukat, rendezi viszont a vám- és pénzügyőrökét és a rendőrökét is. A szakszervezet szerint a tűzoltóknak heti 48 órát kell dolgozniuk, szemben a más munkavállalókra érvényes negyven órával.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását