2024. május 18. - Erik, Alexandra

Jó ötlet a magyar védelmi kiadások növelése

Üdvözlendő és jó irányba tett lépés a magyar védelmi kiadások növelése - mondta James Appathurai, a NATO szóvivője csütörtökön Budapesten az MTI-nek.
2008. október 9. csütörtök 20:22 - Hírextra
"Ez egy üdvözlendő és jó irányba tett lépés. A NATO-ban úgy gondoljuk, hogy a két százalékos kitűzött szint - amelyben a 26 tagállam megegyezett - olyan cél, amelynek elérésére továbbra is törekedni kell. Magyarország példája azt mutatja, hogy az emelés egy nagyon komoly pénzügyi nyomás alatt is lehetséges" - mondta James Appathurai az MTI-nek nyilatkozva. Hozzátéve: mindig többet várnak, de ez jó lépés.

Szekeres Imre honvédelmi miniszter csütörtökön jelentette be, hogy a korábbi tervekkel szemben Magyarország öt év alatt összesen 0,2 százalékkal növeli védelmi kiadásainak GDP-arányos összegét. A korábbi terv az volt, hogy tíz év alatt 0,1 százalékkal növelik a védelmi kiadások összegét. A 2009-es költségvetés tervezete szerint 338,388 milliárd forint lesz a tárca költségvetése. Védelmi feladatokra így jövőre 7 százalékkal több jut, mint az idén, amely a GDP 1,17 százalékát jelenti majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását